Privacy statement

Als klant van Maluku-Store zijn we natuurlijk heel blij met u. Om zeker te zijn dat uw gegevens bij ons in goede handen is, informeren we u graag over wat voor gegevens wij van u bijhouden en waarvoor. We willen dit graag helder voor u maken. Mocht u na het lezen van onze Privacy Statement  toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via : info@maluku-store.nl

Wij hebben informatie van u nodig onder andere op basis van gerechtvaardigd belang.  Dit klinkt chique, maar is eigenlijk vrij simpel. We zijn namelijk een webshop vol mooie cadeaus. Die willen we liever niet voor onszelf houden. We moeten dan natuurlijk wel laten weten dat we er zijn en daarom maken we gebruik van Direct Marketing. Daarnaast hebben we gegevens van u nodig om uw bestelling succesvol bij u af te leveren. Deze gegevens verwerken we dan ook ter uitvoering van de koopovereenkomst die we met u aangaan, als u een bestelling in onze webshop plaatst. Om met elkaar in contact te blijven over ons aanbod en service, vragen we informatie van u om u ook na uw aankoop nog te kunnen bereiken. Zo hopen we dat u met veel plezier nog eens een aankoop bij ons doet.

Om precies te zijn kunnen we de volgende informatie van u verwerken:

  • We spreken u graag aan met uw naam. Dat vinden wij wel zo persoonlijk.
  • Om uw cadeaus zo snel mogelijk te bezorgen hebben we uw adresgegevens nodig. Uw adresgegevens delen we uiteraard met de vervoerder van uw bestelling zodat zij ook weten waar het pakket moet worden bezorgd.
  • E-mailadres. We gebruiken uw e-mailadres om u op de hoogte te houden over de status van uw bestelling. Om ervoor te zorgen dat de vervoerder van uw bestelling u op de hoogte kan houden waar uw cadeau is, delen we ook met deze partij uw e-mailadres. Daarnaast vragen we u na ontvangst van de bestelling of u tevreden bent met het cadeau en sturen we u persoonlijke aanbiedingen, bijvoorbeeld op uw verjaardag en als u een jaar klant bent.
  • Als we een vraag hebben over uw bestelling of informatie met u willen delen omtrent de levering dan willen we graag zo snel mogelijk met u in contact komen. Via de telefoon gaat dat sneller en persoonlijker. Uw telefoonnummer wordt ook gedeeld met de vervoerder zodat de bezorger contact met u op kan nemen als uw cadeautje wordt bezorgd.
  • Uw geboortedatum gebruiken we om u op uw verjaardag te feliciteren met een leuk cadeautje. Daarnaast helpt het ons om beter te begrijpen wie onze klanten zijn. Niet verplicht, maar wel handig voor ons om te weten.
  • IP-adres. Als u op het Internet surft dan is uw computer herkenbaar aan uw IP-adres, vergelijkbaar met het nummerbord van uw auto. Als u bij ons wat bestelt dan slaan we uw IP-adres op. Dit gebruiken we bijvoorbeeld om wanbetalers te weren.
  • Als u bij ons betaalt dan doet u dit in een beveiligde omgeving. Al uw bankgegevens blijven waar ze horen, namelijk bij uw bank of creditcardmaatschappij. Uw bankgegevens slaan wij niet op. Wij krijgen alleen een seintje of uw betaling is gelukt.
  • Informatie over uw interesses. Wij verzamelen informatie over uw surfgedrag door middel van cookies. Met deze kennis geven wij u advies op maat in de vorm van gepersonaliseerde product aanbevelingen en advertenties.
  • Uw foto’s. De foto’s die u upload op onze website behandelen wij als persoonsgegevens. Dit betekent dat we uw foto’s behandelen zoals we dit ook met onze eigen foto’s zouden doen. Meer informatie hierover leest u hieronder.
  • Wanneer u bij ons wil komen werken, slaan wij uw gegevens op om uw sollicitatie af te handelen. Meer informatie staat hieronder.
  • Overige gegevens. Informatie die u ons geeft wanneer u contact met ons opneemt, een review schrijft of deelneemt aan een klanttevredenheid- of marktonderzoek.

Uw persoonlijke gegevens slaan we alleen op voor eigen gebruik en worden natuurlijk nooit zonder uw toestemming voor commerciële doeleinden gedeeld met derden.

Onze nieuwsbrief

Wij verzenden regelmatig een nieuwsbrief. Alleen met uw toestemming voegen wij u toe aan de lijst van abonnees. Met de nieuwsbrief geven we u graag nieuwtjes, tips en informatie over onze producten en diensten. Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres. Wij bewaren deze informatie totdat u het abonnement opzegt: het abonnement op de nieuwsbrief kunt u op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Als u contact met ons opneemt

Indien u via onze website, mailadres of social media contact met ons opneemt zullen we gegevens vragen. Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres, uw naam en/of overige persoonsgegevens die u mogelijk verstrekt als inhoud van een bericht. Deze gegevens hebben wij nodig om contact met u op te nemen, omdat u ons gevraagd hebt uw contactverzoek in behandeling te nemen en vanwege de overeenkomst die we met u (gaan) sluiten. Wij bewaren deze informatie totdat u aangeeft dat de gegevens moeten worden verwijderd. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken.

 

Uw Maluku-Store account

Als u voor het eerst bij ons bestelt dan maken we een account voor u aan. Hiervoor maken we gebruik van het e-mailadres waarmee u hebt besteld. U krijgt van ons een mailtje met een tijdelijk wachtwoord. Dit kunt u daarna natuurlijk veranderen in een zelfgekozen wachtwoord . Natuurlijk kunt u ook een account aanmaken zonder te bestellen. Daarvoor moet u informatie over uzelf opgeven: uw naam, e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord.

Nadat u het account hebt opgeheven, verwijderen we de gegevens binnen 1 maand.

Foto’s

Vrijwel al onze cadeaus kunt u persoonlijk maken door hier een of meerdere foto’s op te plaatsen. Wij behandelen uw foto’s als persoonlijke gegevens. Dit betekent dat we ze alleen gebruiken voor uw cadeau en nooit delen met andere partijen.

Uw foto’s bewaren wij natuurlijk zodat we uw cadeau kunnen maken.  Als u een foto uploadt maar niet bestelt dan verwijderen wij uw foto na maximaal 30 dagen. Als u wilt dat we uw foto’s eerder verwijderen dan kan dat natuurlijk, neem dan contact op met onze klantenservice. De foto’s worden niet aan derden verstrekt.

Personalisatie

De cadeaus die wij maken zijn uniek en worden speciaal voor u gemaakt. Dit geldt ook voor onze website, de e-mails en/of reclame-uitingen die u van ons krijgt. Wij vinden het belangrijk om u op alle mogelijke manieren het juiste ‘cadeau advies’ te geven. Hiervoor maken wij gebruik van profilering. Wij bouwen een profiel op van onze klanten en aan de hand daarvan kunnen wij onze klanten gepersonaliseerde aanbiedingen doen en tonen we advertenties op maat. Wij doen dit op basis van uw toestemming.

Wij zijn continu bezig om onszelf en onze cadeaus te verbeteren. Om dit te kunnen doen verzamelen we uw surfgedrag. Denk bijvoorbeeld aan de pagina’s en cadeaus die u bekijkt, de links waar u op klikt en de cadeaus die u in de winkelwagen legt (en misschien toch niet koopt). Met deze statistieken verbeteren we onze website om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien.

Om u te kunnen herkennen als bezoeker op onze website maken we gebruik van cookies . Als u geen persoonlijke aanbevelingen en advertenties van ons wilt zien, dan kunt u dat uitschakelen op onze cookiepagina.

Derde partijen

uw persoonlijke gegevens slaan we op in een beveiligde database. Onze hostingpartij beschikt over de juiste certificaten die een veilige opslag van uw gegevens garanderen. Niks om u zorgen over te maken dus. In een aantal gevallen delen we uw persoonsgegevens ook met de volgende partners:

  • Betaaldiensten- en dienstverleners;
  • Vervoerders en dienstverleners voor de koppelingen met vervoerders;
  • Onze hostingpartij waar uw gegevens worden verwerkt en opgeslagen;
  • Marketingdiensten die gebruik maken van cookies (zie ook ons cookiebeleid).

Dit doen wij, omdat:

  • wij hen de opdracht hebben gegeven om bepaalde gegevens te verwerken;
  • dat nodig is om de overeenkomst met u uit te voeren;
  • u hier toestemming voor geeft;
  • wij hier een gerechtvaardigd belang bij hebben.

Wij werken alleen maar samen met bedrijven die voldoen aan de Europese privacywetgeving, of ze nu in Europa zijn gebaseerd of niet.

Met uitzondering van de hierboven omschreven partijen, geven wij uw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Beveiliging

Wij vinden het belangrijk dat uw persoonsgegevens bij ons goed beveiligd zijn. Alle gegevens die u bij ons achterlaat, slaan we via een veilige SSL-verbinding op in onze beveiligde database. Dit betekent dat slechts een aantal vertrouwenspersonen toegang heeft tot deze gegevens. Wie dus niets met uw gegevens te maken heeft, kan hier ook niet bij. We beloven u plechtig dat we de informatie alleen intern gebruiken en dat er zonder uw toestemming of andere wettelijke grondslag niets wordt doorgespeeld aan derden voor commerciële of andere doeleinden.

Wijzigingen in dit privacy statement

Wanneer onze webshop wijzigt, moeten wij natuurlijk ook ons privacy statement aanpassen. Let dus altijd op de datum hieronder en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.

Inzage, wijzigen en verwijderen van uw gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. U bent de baas over uw eigen gegevens. Dit betekent dat u de volgende rechten hebt:

  • U hebt het recht de persoonsgegevens die wij van u verwerken, in te zien;
  • U hebt het recht de persoonsgegevens die wij van u verwerken, te corrigeren of aan te vullen indien deze onjuist of onvolledig zijn;
  • U kunt uw toestemming altijd eenvoudig intrekken ; per mail aan info@maluku-store.nl
  • U kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens, tegen profilering en tegen direct marketing;
  • U kunt ons verzoeken om uw persoonsgegevens te verwijderen;
  • Indien het technisch mogelijk is, hebt u het recht om de persoonsgegevens die wij van u verwerken te laten overdragen naar uzelf of naar een derde partij;
  • In sommige gevallen kunt u verzoeken om het verwerken van uw persoonsgegevens (al dan niet tijdelijk) te beperken wat betekent dat wij minder gegevens van u verwerken.

Als u contact met ons opneemt dan kunnen wij u vragen om u te identificeren door bijvoorbeeld het meesturen van een geldig legitimatiebewijs, om er zeker van te zijn dat u de juiste persoon bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren.

Wij zullen ons best doen om binnen 30 dagen aan uw verzoek te voldoen. Deze termijn kan worden verlengd wanneer u verzoek complex is. Als wij deze termijn verlengen, dan laten we u dat natuurlijk meteen weten.

Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan horen wij het natuurlijk graag als eerste. Neem dan alstublieft contact op met ons zodat wij u kunnen helpen. Wanneer we er samen niet uitkomen dan hebt u altijd het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. In Nederland heet deze de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens

Maluku-Store
Jasmijnlaan 45
7101 ZE Winterswijk
Nederland

info@maluku-store.nl

Deze privacy statement is het laatst gewijzigd op: 22-02-2021